MIROSLAV BRÁT - VELKOOBCHOD, Regnerova 493, 542 32 Úpice
velkoobchod - zahradní a zahradnické potřeby
Kategorie zboží
- VÝROBKY BIOM
- Postřiky, chemie - pesticidy
- Ostatní přípravky
- Substráty
- Travní směsi a technické plodiny
- Ostatní potřeby pro zahrádkáře
- Rozprašovače, postřikovače, konve
- Plasty
- Plasty tuzemsko
- Plasty dovoz
- Květináče, podmisky a závěsy
- Obaly na květináče
- Truhlíky, podmisky a držáky
- Žardinky, číše a kaskády
- Hřbitovní plasty
- Kompostéry
- Minipařeniště, sadbovače a kontejnety
- Svíčky a aroma esence
- Sadba
- Ploty, pletiva, rohože
- Osiva
- Krmivo pro kočky
- Krmivo pro psy
- Chovatelské potřeby
- KOMPLEXNÍ PROGRAMY
- OCHRANA ROSTLIN
- Škůdci
- Choroby
- Puchrovitost slivoně
- Ochrana květů proti mrazu
- Helmintosporióza máku
- Hnědá skvrnitost brambor. listů
- Plíseň zelná
- Hnědá skvrnitost u rajčat
- Plíseň bramborová
- Plíseň révová
- Plíseň okurková
- Plíseň cibulová
- Strupovitost jádrovin
- Padlí jabloňové
- Padlí révové
- Americké padlí angreštové
- Padlí růžové
- Černá skvrnitost růží
- Alternátiová skvrnitost
- Bílá hniloba cibule
- Bílá hniloba česneku
- Padlí rajčete
- Kadeřavost broskvoní
- Skvrnitost listů okrasných rostlin
- Skládkové choroby
- Plíseň šedá
- Moniliová hniloba
- Moniliová spála
- Padlí okrasných rostlin
- Antraknóza fazolu
- Hnědnutí listů ořešáku
- Rakovinné odumírání větví
- Plevele
- PRODEJNÍ OBDOBÍ
- VÝPRODEJ
- Výrobky Individuální prodej
- Aqua program
- Aranžovací potřeby
- Cibuloviny, sazečka, česnek
- Fólie, netkané a tkané textílie
- Gardena
- Gardena - zavlažování
- Gardena - stříhací technika
- Gardena - zahradní nářadí
- Gardena - robotické sekačky a příslušenství
- Gardena - zahradničení ve městech
- Gardena - náhradní díly
- Gardena - vyvětvovací pily
- Gardena - nůžky na živý plot a trávu
- Gardena - vyžínače a křovinořezy
- Gardena - vysavače a foukače
- Gardena - rotační sekačky
- Gardena - vřetenové sekačky
- Gardena - provzdušňovače trávníku
- Gardena - SMART systém
- McCulloch
- Gardena - náhradní díly ?
- Gardena - zavlažování ?
- Gardena - stříhací technika ?
- Gardena - trávník ?
- Gardena - zahradní nářadí ?
- Gardena - čerpadla ?
- Hnojiva
- Keramika, sklo
- Nářadí
E-shop
Petržel koř. DOBRA_4 g, doprodej
není skladem; balení: 10ks
|
Petržel kořenová DOBRA je odrůda, která vytváří dlouhý široce kuželovitý kořen bílé barvy. Dužnina je bílá. Je dobře skladovatelná.
Výsev: únor - květen
Spon: 30 x 7 cm
Vegetační období: 150 - 200 dnů
Sklizeň: červenec - listopad
Obsah: 4 g
Jak pěstovat petržel kořenovou:
1. Petržel je na stanoviště v podstatě nenáročná. Vyžaduje jen dobře prokypřenou půdu, aby měly kořeny kam růst. Čím bude půda lehčí, tím pravidelnější tvar budou kořeny mít.
2. Petržel je zeleninou nejlépe druhé trati, ale zvládne i trať třetí. Ideální je použít na záhon na podzim zelené hnojení. Přímé hnojení kompostem jí nedělá dobře.
3. Petržel kořenovou pro letní a podzimní sklizeň sejeme brzy zjara.
4. Výsev se provádí do řádků, které jsou od sebe vzdáleny cca 30 cm. Sejeme do hloubky okolo dvou centimetrů.
5. Zálivka závisí na stáří rostlinek. Z počátku zaléváme pravidelně, abychom udrželi půdu vlhkou a rostlinky mohly dobře zakořenit. Až má nať výšku okolo deseti centimetrů, se zaléváním můžeme přestat.
6. Pokud jsme seli ručně, musíme vzrostlejší porost petržele vyjednotit. Kořenovou petržel jednotíme na vzdálenost cca sedmi centimetrů.
7. Petržel musíme plít a její okolí kypřit. Když půdu po dešti prokypříme, zpomalíme odpar vody z hlubších vrstev.
8. Během pletí sledujeme, zda si na rostlinkách (u země nebo těsně pod zemí) nedělají mravenci farmy na mšice.
9. Sklízíme od července do listopadu.
Léčivé účinky:
Působí močopudně. To zesiluje její detoxikační vlastnosti a urychluje vylučování různých škodlivých látek z našeho organismu. Pomáhá organismu bojovat s infekcemi, nachlazením a vysokými horečkami. Zlepšuje trávení, tvorbu žluči a také urychluje metabolismus. Snižuje bolesti při potížích revmatického typu. Působí i proti různým otokům. Díky jejím účinkům se naše tkáň výrazně lépe prokrvuje. Posiluje dásně a pomáhá v boji se záněty v ústní dutině. Působí preventivně proti vzniku zubního kazu. Její účinky pomáhají při poruchách menstruace.
Vyživovací hodnoty:
Kořeny petržele obsahují vitaminy A, B, C, E a řadu minerálních prvků, jako je draslík, fosfor, hořčík, sodík, vápník a železo.
Kuchyňské zpracování:
Používá se především jako polévková zelenina, hodí se též do vařených zeleninových příloh, do kaší či jako základ pro krémové polévky a omáčky, nať kořenové petržele lze použít jako petržel naťovou.
Skladování:
Po sklizni necháme petržel oschnout a teprve pak ji přesuneme na místo skladování. Skladujeme bez listů, ty odstraníme hned po sklizni nejlépe ukroucením. Pro skladování vybíráme pouze zdravé a nepoškozené plody. Kořeny vložíme do zvoleného substrátu tak, aby část, kde jsme odlomili listy (srdíčko) trochu vyčnívala. Ideální teplota pro skladování kořenové zeleniny je mezi 2 – 5 stupňů celsia. Vzdušná vlhkost by se měla pohybovat v rozmezí 70-80 %. Uskladněnou zeleninu pravidelně kontrolujeme, nejlépe 1x týdně. Nakažené kusy okamžitě likvidujeme.
Výsev: únor - květen
Spon: 30 x 7 cm
Vegetační období: 150 - 200 dnů
Sklizeň: červenec - listopad
Obsah: 4 g
Jak pěstovat petržel kořenovou:
1. Petržel je na stanoviště v podstatě nenáročná. Vyžaduje jen dobře prokypřenou půdu, aby měly kořeny kam růst. Čím bude půda lehčí, tím pravidelnější tvar budou kořeny mít.
2. Petržel je zeleninou nejlépe druhé trati, ale zvládne i trať třetí. Ideální je použít na záhon na podzim zelené hnojení. Přímé hnojení kompostem jí nedělá dobře.
3. Petržel kořenovou pro letní a podzimní sklizeň sejeme brzy zjara.
4. Výsev se provádí do řádků, které jsou od sebe vzdáleny cca 30 cm. Sejeme do hloubky okolo dvou centimetrů.
5. Zálivka závisí na stáří rostlinek. Z počátku zaléváme pravidelně, abychom udrželi půdu vlhkou a rostlinky mohly dobře zakořenit. Až má nať výšku okolo deseti centimetrů, se zaléváním můžeme přestat.
6. Pokud jsme seli ručně, musíme vzrostlejší porost petržele vyjednotit. Kořenovou petržel jednotíme na vzdálenost cca sedmi centimetrů.
7. Petržel musíme plít a její okolí kypřit. Když půdu po dešti prokypříme, zpomalíme odpar vody z hlubších vrstev.
8. Během pletí sledujeme, zda si na rostlinkách (u země nebo těsně pod zemí) nedělají mravenci farmy na mšice.
9. Sklízíme od července do listopadu.
Léčivé účinky:
Působí močopudně. To zesiluje její detoxikační vlastnosti a urychluje vylučování různých škodlivých látek z našeho organismu. Pomáhá organismu bojovat s infekcemi, nachlazením a vysokými horečkami. Zlepšuje trávení, tvorbu žluči a také urychluje metabolismus. Snižuje bolesti při potížích revmatického typu. Působí i proti různým otokům. Díky jejím účinkům se naše tkáň výrazně lépe prokrvuje. Posiluje dásně a pomáhá v boji se záněty v ústní dutině. Působí preventivně proti vzniku zubního kazu. Její účinky pomáhají při poruchách menstruace.
Vyživovací hodnoty:
Kořeny petržele obsahují vitaminy A, B, C, E a řadu minerálních prvků, jako je draslík, fosfor, hořčík, sodík, vápník a železo.
Kuchyňské zpracování:
Používá se především jako polévková zelenina, hodí se též do vařených zeleninových příloh, do kaší či jako základ pro krémové polévky a omáčky, nať kořenové petržele lze použít jako petržel naťovou.
Skladování:
Po sklizni necháme petržel oschnout a teprve pak ji přesuneme na místo skladování. Skladujeme bez listů, ty odstraníme hned po sklizni nejlépe ukroucením. Pro skladování vybíráme pouze zdravé a nepoškozené plody. Kořeny vložíme do zvoleného substrátu tak, aby část, kde jsme odlomili listy (srdíčko) trochu vyčnívala. Ideální teplota pro skladování kořenové zeleniny je mezi 2 – 5 stupňů celsia. Vzdušná vlhkost by se měla pohybovat v rozmezí 70-80 %. Uskladněnou zeleninu pravidelně kontrolujeme, nejlépe 1x týdně. Nakažené kusy okamžitě likvidujeme.
Dotaz na prodavače | Ostatní kontakty | ||||||
|
Navštivte náš e-shop s potřebami pro zahradu Plantae.cz – zahradnické potřeby. Nabízíme vše od ochrany rostlin, péče o trávník a záhony, přes vše pro orchideje, až po zahradnické potřeby pro balkóny a terasy.